ABCDE-systematiek inzake medische spoedsituaties voor de huisarts

Inleiding en inhoud

U heeft dienst op de visiteauto. Het is 2.00 uur ’s nachts als er een melding komt van een benauwde patiënt waar u met spoed naar toe gaat. Bij aankomst ligt er een 32- jarige man op de grond naar lucht te happen. Hij kijkt u met angstige ogen aan…..wellicht kijkt u met dezelfde angstige ogen terug?

In de twee dagen (middag / avond) wordt u ingewijd in de principes van de ABCDE-benadering en leert u deze toe te passen in zeer verschillende simulatie-scenario's, tot u er volledig vertrouwd mee bent. Daarnaast wordt er ingegaan op en geoefend met verschillende vaardigheden die u in acute situaties moet beheersen, zoals benadering van luchtwegobstructies, gebruik van AED, reanimeren, overdragen volgens de SBAR-methode etc.

Sparen voor Kennis
Met het 'Vrij roosteren' introduceert Dokterszorg tegelijkertijd de mogelijkheid om te sparen voor trainingen gericht op spoedzorg of voor een opleidingsbudget. Al vanaf 10 diensten komt u in aanmerking voor een gratis training, maar u kunt ook doorsparen voor een scholingsbudget of (een bijdrage aan) de duurdere ABCDE-training. Deze mogelijkheid heeft dus ook betrekking op deze cursus.
Let op: het rooster is ingegaan op 1 april 2023, dus het gaat om diensten die u draait vanaf deze datum tot en met eind maart 2024.
Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, kunt u een mail sturen naar info@doktersacademie.nl. Eind van dit jaar maakt Doktersacademie de balans van uw diensten op en beoordeelt of u inderdaad (deels) in aanmerking komt .


Meer informatie vindt u hier.

Details

Doelgroep

Huisarts

Datum en locatie

Deze scholing bestaat uit 2 dagen. We hebben er in 2024 twee op de kalender staan.

De eerste scholing vindt plaats op 14 februari en 27 maart 2024. 

De tweede scholing vindt plaats op 16 oktober en 13 november 2024.

Locatie is in beide gevallen  het stafkantoor van Dokterszorg in Heerenveen (beide dagen).

Tijd

Beide dagen duren van 13.00 - 21.00 uur.

Prijs

 € 950,00 per persoon voor een tweedaagse scholing.

Sponsoring 

-

Accreditatie

12 punten

Docent

Wenckebach Instituut voor onderwijs en opleidingen

 

Doelstelling

Na deze tweedaagse cursus bent u in staat om de patiënt in een crises-situatie volgens de systematische benadering in het volste vertrouwen de meest optimale behandeling te geven! 

Programma

13.00 uur

Aanvang

rond 15.00 uur

Pauze

rond 17.45 uur

Warme maaltijd

21.00 uur

Afsluiting

 

 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht