Bonifatiuscursus 2019

Inleiding

In ons mooie stukje Noordoost Friesland bruist het zorglandschap. Er is van alles gaande. Zowel in de eerste lijn als in de tweede lijn zitten de dokters niet bepaald stil. En hoe gaat dat in de nulde lijn? Dit jaar doet de commissie haar best om alle dokters werkzaam in Noordoost Friesland uit te nodigen, inclusief jeugdartsen en (jeugd)psychiaters.

Samen zorgen we voor de juiste zorg op de juiste plek. Dicht bij de patiënt als het enigszins kan. Kom elkaar ontmoeten, wees nieuwsgierig naar elkaar en blijf op de hoogte. 

Programma

Op donderdag komt filosoof Menno de Bree ons laten ervaren hoe een moreel beraad ons verder kan helpen bij ingewikkelde situaties en morele dilemma's.Uiteraard is er een gezellig avondprogramma met diner op locatie.

Op vrijdag is er na een buitenactiviteit volop ruimte om elkaar op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen en andere onderwerpen waar je altijd al meer van had willen weten. de insteek zal daarbij zijn: hoe kan samenwerken ons verder brengen?

Daarna stap je in de lift om te luisteren naar korte presentaties: we willen je uitdagen om een elevator-pitch van 5-10 minuten te houden. Wat houdt jou nou bezig betreffende de zorg in onze regio? Wat heb je te bieden? Wil je je collega's uitdagen? Voel je vrij en stap in. iedereen kan het woord nemen over elk door jou relevant geacht onderwerp.

Op vrijdag varen we om 16.30 uur weer terug naar het vasteland. De commissie hoopt jullie allen te ontmoeten op Schiermonnikoog op een van beide parallelsessies.

Marco Eichhorn, huisarts
Denise Perquin, gynaecoloog
Petra Orsel, neuroloog
Floor Welman, huisarts (fwelman@ezorg.nl)

U kunt contact opnemen met de commissie via info@doktersacademie.nl. Ook voor al uw overige vragen kunt u via dit mailadres terecht


Doelgroep
huisartsen, specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, jeugdartsen,                  ( jeugd)psychiaters en apothekers

Datum

donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november (week 1)  en donderdag 7 en vrijdag 8 november 2019 (week 2)

Tijd

donderdag 31 oktober of  donderdag 7 november -> 9.30 uur vertrek boot Lauwersoog  

Locatie

Hotel Van der Werff, Reeweg 2, 9166 PX Schiermonnikoog

Aanmelding

Zie onderaan deze pagina

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor huisartsen, specialisten, specialisten ouderengeneeskunde
en apothekers
 voor 9 punten (onder ABAN)

Begeleiding

Diverse docenten (zie programma)

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht