Coaching on the job; van elkaar kun je leren!

Vraag jij je ook wel eens af hoe je je boodschap over kunt brengen op je patiënten? Heb jij de training Motiverende Gespreksvoering (MGV) gevolgd, maar vind jij het ook lastig om MGV toe te passen in de praktijk? Ketenzorg Friesland biedt alle praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland een kadootje aan: Een coach die samen met jou kijkt hoe je nog meer uit je consulten kunt halen met de kwaliteiten die je al in je hebt, handreikingen kan geven om een verandering teweeg te brengen bij de patiënt en de mogelijkheid biedt om effectiever je consult te voeren waardoor een consult jou en je patiënt meer energie oplevert.Doelgroep:  

  • Praktijkondersteuners/ Praktijkverpleegkundigen aangesloten bij Ketenzorg Friesland, die de basiscursus Motiverende gespreksvoering hebben gevolgd
  • Diëtisten die zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland (en als geregistreerde zorgverleners bekend zijn bij KZF) en de basiscursus Motiverende gespreksvoering hebben gevolgd
  • Fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland (en als geregistreerde zorgverleners bekend zijn bij KZF) en de basiscursus Motiverende gespreksvoering hebben gevolgd

Datum: In overleg
Locatie: In je eigen praktijk
Aanmelding: e-mail aan: zorgadministratie@ketenzorgfriesland.nl  

Kosten: Gratis (voor praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen). Diëtisten en fysiotherapeuten kunnen een offerte aanvragen via: i.roerdinkholder@ketenzorgfriesland.nl                                                                                                                                                                             Sponsoring: nee.                                                                                                                                                                                            Accreditatie: Maximaal 8 punten voor praktijkondersteuners / praktijkverpleegkundigen (NVvPO en V&VN)**. Niet geaccrediteerd voor diëtisten en fysiotherapeuten.                                                                                                                                                                                                  Begeleiding: Judith Steen of Jeltje Minnesma.


Achtergrond
Vanuit verschillende initiatieven krijgt Zelfmanagement/persoonsgerichte zorg steeds meer aandacht. Ook Ketenzorg Friesland onderschrijft het belang van persoonsgerichte zorg. Motiverende gespreksvoering is een belangrijke vaardigheid voor zorgverleners om patiënten te begeleiden bij het verbeteren van hun leefstijl en helpt de patiënt de regie te nemen over zijn/haar eigen gezondheid.
Vanuit de gedachte 'van elkaar kun je leren' heeft Ketenzorg Friesland daarom 'coaches motiverende gespreksvoering' (MGV) laten opleiden door van Hoeve Trainingen. Ketenzorg Friesland biedt praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten de kans om gebruik te maken van deze ‘coaching on the job’. De coaches zijn specialisten op het gebied van MGV en bieden jou deze prachtige kans!

Coaching on the job
Motiverende Gespreksvoering (MGV) leer je door herhaling en oefening in de praktijk. Bij coaching on the job kijkt een coach mee met de patiëntgesprekken en geeft feedback. De coach kijkt naar de toepassing van motiverende gesprekstechnieken en geeft je advies hoe je deze methode eventueel nog effectiever en bewuster kunt inzetten. De coaching wordt op maat aangeboden en kan bestaan uit één of meerdere sessies.
Onze coaches geven je de ruimte om je expertise optimaal te benutten en coachen je in de ontwikkeling van jouw MGV-vaardigheden. Deelnemende praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten kunnen kosteloos gebruikmaken van de expertise van de coaches.
Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken voor coaching, stuur dan een e-mail naar info@doktersacademie.nl o.v.v. MGV Coach. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kennismakingsgesprek Coach motiverende gespreksvoering
Vind je het spannend om een coach mee te laten kijken met je consult? De coaches komen graag eerst langs voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek op de praktijk beantwoordt de coach je vragen en licht ze de meerwaarde en de mogelijkheden van coaching on the job graag toe. Je kunt dan zelf bepalen of het iets voor je is of dat je het liever niet wilt proberen. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan ook in teamverband plaatsvinden met andere medewerkers in de praktijk, bijvoorbeeld tijdens een teamoverleg.

Waarom een coach laten meekijken?
Drie collega’s vertellen over hun ervaring met coaching motiverende gespreksvoering.

Aanmelden of meer info
Ben je geïnteresseerd in coaching on the job, stuur dan een e-mail naar : zorgadministratie@ketenzorgfriesland.nl Jeltje of Judith neemt dan contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden of om een afspraak te maken. Aarzel niet, het is echt waardevol!

 *Bij het afzeggen van afspraken minder dan 24 uur van te voren kunnen kosten in rekening worden gebracht.
 **Accreditatie wordt toegekend door NVvPO en V&VN voor 2 punten per sessie hiervoor geldt:

  • Voor de eerste afspraak met een coach twee accreditatiepunten;
  • Voor vervolgsessies: wanneer duidelijke doelenstellingen worden geformuleerd voor de vervolgafspraken en de POH/PVK/(DIE) deze ten minste 10 werkdagen voor de volgende afspraak aanlevert bij Doktersacademie Friesland kunnen ook voor de vervolgafspraken twee punten worden toegekend. Maximaal kunnen voor een coachtraject 8 punten (2 per sessie) worden toegekend.
  • Het is niet mogelijk om accreditatiepunten met terugwerkende kracht toe te kennen.
Overzicht