KZF Motiverende gespreksvoering vervolg

Motiverende gespreksvoering is een belangrijke vaardigheid om patiënten te kunnen helpen bij het verbeteren van o.a. hun leefstijl. Voor iedereen die de basistraining heeft gevolgd, is er nu een vervolg. Ketenzorg Friesland vindt het erg belangrijk dat aangesloten praktijken hier actief mee bezig zijn en biedt deze scholing daarom gratis aan.

Doelgroep:        Praktijkondersteuners en huisartsen aangesloten bij Ketenzorg Friesland, die de basistraining al hebben gevolgd. Fysiotherapeuten en
                           diëtisten die de basistraining hebben gevolgd.
Datum:               woensdag 26 september 2018 van 09.00 – 12.30 uur
                            woensdag 7 november 2018 van 09.00 - 12.30 uur
Locatie:               Stafkantoor Dokterszorg
Aanmelding:       zie onderaan deze pagina, tot 6 wekend voorafgaand aan de trainingsdatum
Kosten:               gratis* (voor praktijkondersteuners die zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland EN voor fysiotherapeuten en diëtisten die zich hebben
                            aangemeld voor coaching on the job)
Sponsoring:        nee
Accreditatie:       Accreditatie is aangevraagd voor 3 punten
Begeleiding:       Melanie van Hoeve
NB:                      Maximaal 15 deelnemers


Inhoud
In de praktijk blijkt het altijd nog lastig om de opgedane inzichten uit een eerdere training te benutten en te zorgen dat je patiënt daadwerkelijk zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

In deze vervolgtraining zullen we onze aandacht richten op het herkennen en benutten van verandertaal: Hoe herken je een opening zodra deze zich aandient. En natuurlijk hoe creëer je een opening als er alleen weerstand lijkt te zijn. Het stellen van de juiste vragen en het prikkelend reflecteren is onder tijdsdruk een grote uitdaging. We zullen tijdens de workshop werken met situaties die je in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

Het volgen van deze training levert je praktische handvatten op om door te gaan na het welbekende ‘En nu?-moment’. Je leert effectief te schakelen tussen de stijlen ‘volgen’, ‘gidsen’ en ‘richting geven’.

Ter voorbereiding kan het daarom goed zijn alvast na te denken over uitspraken die je als lastig ervaart (weerstand), maar ook over uitspraken die je doen vermoeden dat er wel een veranderbereidheid is (verandertaal). Hoe reageer je op een manier zodat de patiënt een stap verder komt in zijn eigen leven?

Ochtendprogramma
09.00 –   9.15 uur          Ervaringen en verwachtingen
09.15 – 10.00 uur          Weerstand en verandertaal, twee kanten van de medaille
10.00 – 10.45 uur          Reageren op weerstand, een opening creëren
10.45 – 11.00 uur          pauze
11.00 – 11.30 uur          Effectief reageren op en ontlokken van verandertaal
11.30 – 12.15 uur          WoeKeReN in de praktijk; oefenen met het ontlokken van verandertaal
12.15 – 12.30 uur          Afronden en voornemens voor de eigen praktijk

Inschrijven
Je kunt je hieronder aanmelden. Heb je al een inlogcode, klik dan onder het rode balkje met 'Overzicht' op de vermelde datum. Onder ‘vrij’ kun je zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Heb je nog geen inlogcode, vraag deze dan hier aan.

Inschrijven kan tot uiterlijk 6 weken voorafgaand aan de trainingsdatum, waarbij geldt vol = vol.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

LET OP!! Het is verstandig om de vervolgtraining niet aansluitend te volgen aan de basistraining. Hier kan beter minimaal een paar maanden  tussen zitten.

*     De training wordt gratis aangeboden. Bij annuleren binnen één week voor de training, of bij niet aanwezig zijn zónder te annuleren, worden echter wel € 20,- organisatiekosten in rekening gebracht.
Op de inschrijfbevestiging staat het volledige bedrag. Na controle of de praktijk is aangesloten bij Ketenzorg Friesland of dat de diëtist/fysiotherapeut is aangemeld voor coaching on the job word het bedrag op €0,- gezet.

Overzicht