Leergang Persoonsgerichte Zorg

Professionele effectiviteit in  persoonsgerichte zorg. Samen beslissen, het hoe en waarom.
Inleiding en inhoud

Wilt u ook het maximale halen uit uw contact met de patiënt? En waar mogelijk meer eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement faciliteren? En wilt u naast medische en professionele ook bewust coachende vaardigheden inzetten? Bent u op zoek naar de manier waarop u persoonsgerichte zorg concreet vorm kunt geven in de dagelijkse praktijk? 

Bezig zijn met cijfers en het afvinken van indicatoren en protocollen volgen, daar bent u geen huisarts of praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner voor geworden. U wilt met de individuele patiënt bezig zijn en zorg op maat geven. Hoe geeft u dat vorm en hoe integreert u dat met het voldoen aan zorgstandaarden, evidence en benchmarks? 'Samen beslissen' hoe doet u dat eigenlijk? Zou het werk er leuker van worden? Of de uitkomst beter?

Bijeenkomst 1: 26 november 2019

In deze eerste bijeenkomst draait het om de introductie van persoonsgerichte zorg en het gespreksmodel 'gezamenlijke besluitvorming'. Er wordt geoefend met de verschillende stappen uit het gespreksmodel en het generieke IZP. Persoonlijke motivatie en leerwensen komen aan bod.

Bijeenkomst 2: 21 januari 2020

De kern in deze bijeenkomst wordt gevormd door de meest effectieve manier van leren: u gaat aan de slag met elkaars beeldmateriaal. Daarnaast wordt doorgegaan op de onderwerpen uit de e-learning en de eerste bijeenkomst.

Tussen bijeenkomst 1 en 2 huiswerkopdrachten:

- Oefenen, reflectie en video's opnemen

- E-learning


Doelgroep

huisarts, praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige

Datum en locatie

26 november 2019 en 21 januari 2020, Stafkantoor Dokterszorg

Tijd

16:00 - 20:00 uur

Prijs

€ 580,00. KZF leden betalen € 406,00.

Sponsoring 

-

Accreditatie

10 punten (inclusief 2 punten voor e-learning)

Docent

NHG: drs. Marjan Veltman (projectleider, adviseur, docent, VVconsult) en Ilonka Brugemann (huisarts, supervisor, coach, trainer)


Doelstelling

U gaat leren werken om de zorg die u levert persoonsgericht, efficiënt en effectief te maken. U spiegelt uzelf en anderen, bouwt door op uw kwaliteiten, en wordt steeds professioneler in de persoonsgerichte zorg.

Programma

16:00 uur

start

17:30-18:00 uur

pauze met eenvoudige maaltijd

20:00 uur

eindSchrijf u direct in

De e-learning wordt vanuit de NHG toegekend aan de deelnemers waarvoor zij uw naam, geboortedatum en e-mailadres nodig hebben. Bij inschrijving gaat u er mee akkoord dat NHG deze gegevens van ons ontvangt.

Annuleringsvoorwaarden: Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voorafgaand aan decursus brengen wij u 50% van cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen wij u de volledige cursusprijs in rekening.

Overzicht