Mindfulness training voor de huisarts, POH, PVK, PA

De eerste training Mindfulness heeft inmiddels plaatsgevonden.  Enkele reacties van de deelnemers:  Eigenlijk een 11. Erg prettig dat beide trainers de mogelijkheid bieden om door te gaan of terug te komen. Dus ruimte voor een vervolg! Fijne begeleiders met veel kennis! Iedere training een ander thema. Hele fijne training met super trainers. Vond een duo heel prettig, altijd vriendelijk, nieuwe kansen, gaf gevoel dat je het niet fout kon doen. Linda heeft een fantastische warme en lieve stem, heel fijn om haar meditaties online te kunnen oefenen. Leuke trainers, heel goed benaderbaar. Goede, zinvolle begeleiding en hele fijne meditaties! Ga zo door!  Ik gun al mijn collegae deze cursus!
Inleiding en inhoud

Neem een adempauze in je drukke praktijk!

De werkdruk bij de medewerkers in huisartsenpraktijk is hoog. Hoe krijgen we meer tijd voor de patiënt. Een grote groep loopt op hun tenen. Het is vaak ook lastig om de balans tussen werk en privé te bewaren/bewaken.

Een 8-weekse mindfulness training legt de basis voor mindfulness in je leven. Tijdens de training sta je stil bij wat mindfulness voor jou kan betekenen. En je leert mindfulness toepassen, zowel privé als in je werk. Minder piekeren, meer genieten. Minder gedoe, meer plezier. Minder stress, meer leven. Met aandacht leven in het hier en nu brengt rust, balans en veerkracht, wat zowel jou als je patiënten ten goede komt. Na elke bijeenkomst krijgen deelnemers ‘huiswerk’ /oefeningen mee om deze vaardigheden meer te ontplooien.  Mindfulness is er voor jou, en wij helpen je dat graag te ontdekken.

Details
 

Doelgroep

huisarts en huisarts in opleiding, POH, PVK, PA

Data

Sessie 1  t/m 7 zijn op de woensdagavond van 19.00 - 21.00 uur.  Sessie 8 is op een zondag, tijdstip nader te bepalen.

27 september 2023    op locatie Werkplaats Aandachtig Leven

4 oktober 2023             online

11 oktober 2023            online

18 oktober 2023           online

1 november 2023         online

8 november 2023        online

15 november 2023      online

19 november 2023      op locatie Werkplaats Aandacht Leven

Na elke bijeenkomst krijgen deelnemers ‘huiswerk’ /oefeningen mee om de vaardigheden meer te ontplooien.

Heb je belangstelling maar kun je niet op de geplande data? Laat het ons weten. Bij minimaal 6 belangstellenden kunnen we andere data gaan plannen.

Tijd

19.00 - 21.30 uur

Sessie 8 bestaat uit een halve "stiltedag" en training. Het tijdstip van deze sessie wordt samen met de groep afgestemd.

Locatie

De 1e en 8e sessie zijn op locatie van: "Werkplaats Aandachtig Leven", Swartewei 20, 9217 VP Nijega

Sessie 2 t/m 7 zijn Online via Teams / Zoom

Prijs

€  800,00  inclusief studiemateriaal.   

Een (gedeeltelijke) vergoeding door een aantal zorgverzekeraars is mogelijk. De mindfulness trainingen bij Werkplaats Aandachtig Leven worden gegeven door een gecertificeerd VVM-trainer en is door de VMBN erkend als categorie 1 trainer. Hiermee wordt voldaan aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Sponsoring 

n.v.t.

Accreditatie

ABC1:  16 punten voor het totaal van 8 trainingssessies. Accreditatie kan worden aangevraagd bij andere kwaliteitsregisters bij minimaal 2 deelnemers voor dat betreffende register.

Trainers

Desirée Zwarts,  huisarts te Holwerd en Mindfulness trainer

Linda Schipper,   mindfulness trainer en opleider tot trainers,  eigenaar "Werkplaats Aandachtig Leven, Mindfulness"

De trainers:

Mijn naam is Desirée Zwarts en ik ben inmiddels alweer 23 jaar huisarts. Ik woon op Ameland, waar ik in eerste instantie ook als hidha heb gewerkt. Daarna heb ik achtereenvolgens als hidha in Damwoude en de Westereen gewerkt en sinds 2017 ben ik samen met een collega praktijkhouder van de huisartsenpraktijk in Holwerd. Nadat ik zelf had ervaren door een mindfulness training te volgen, hoe mindfulness je leven kan veranderen, ben ik de opleiding tot mindfulness trainer gaan doen bij Linda Schipper in 2018. Dit om mensen handvatten te kunnen geven om anders te leven, voordat de depressie of de burn-out ‘aan de deur klopt’. In mijn spreekkamer zag ik zoveel mensen met verschillende (lichamelijke) klachten, die geregeerd werden door de waan van de dag en waar je, als huisarts, de depressie of de burn-out al van ver zag aankomen.

Mijn naam is Linda Schipper. Na mijn Pedagogische Academie opleiding ben ik theologie gaan studeren, en heb ik eerst als predikant en daarna als geestelijk verzorger in de ouderenzorg gewerkt. Na zelf een mindfulness training te hebben gedaan, ben ik de opleiding tot mindfulness trainer gaan volgen. Ik geef nu zo’n 12 jaar mindfulness trainingen, en ik leid sinds 5 jaar mindfulness trainers op. De opleiding, die ik verzorg is erkend door de Vereniging voor Mindfulness, zodat de door ons opgeleide trainers vergoed kunnen worden door zorgverzekeraars. Op dit moment ben ik me aan het specialiseren in Trauma-Sensitieve Mindfulness.

Programma

19.00 - 21.30 uur 

sessie 1 t/m 7

 

 Wat wij als trainers ook bij de training vinden, horen is een halve "stiltedag". Dit is op zondag 19 november 2023 waarbij je als cursist niet hoeft te praten, maar waarbij alle verschillende meditaties voorbij komen. Zomaar een halve dag van stilte voor jou! Om bij te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Jezelf de rust gunnen, die je nodig hebt om bij te tanken.  Het tijdstip van deze "stiltedag" wordt samen met de deelnemers ingepland.

 

 

Inschrijven

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heb je belangstelling om deel te nemen maar kun je niet op bovengenoemde data? Laat het ons per e-mail weten (info@doktersacademie.nl)

 

Overzicht