Mindfulness voor de huisarts

Inleiding en inhoud
 

Neem een adempauze in je drukke praktijk!

De werkdruk bij de huisartsen was al hoog en toen de we ook nog eens corona erbij kregen werd het helemaal lastig om de balans tussen werk en privé te bewaren/bewaken. Een grote groep loopt op hun tenen. 

Een 8-weekse mindfulness training legt de basis voor mindfulness in je leven. Tijdens de training sta je stil bij wat mindfulness voor jou kan betekenen. En je leert mindfulness toepassen, zowel privé als in je werk. Minder piekeren, meer genieten. Minder gedoe, meer plezier. Minder stress, meer leven. Met aandacht leven in het hier en nu brengt rust, balans en veerkracht, wat zowel jou als je patiënten ten goede komt. Na elke bijeenkomst krijgen deelnemers ‘huiswerk’ /oefeningen mee om deze vaardigheden meer te ontplooien.  Mindfulness is er voor jou, en wij helpen je dat graag te ontdekken.

Details
 

Doelgroep

huisarts en huisarts in opleiding

Data

NIEUWE DATA:  7 september, 14 september, 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 2 november en 

9 november

GEANNULEERD OP 23 maart 2022,  30 maart 2022, 6 april 2022, 13 april 2022, 20 april 2022, 27 april 2022, 4 mei 2022 en 11 mei 2022.

Na elke bijeenkomst krijgen deelnemers ‘huiswerk’ /oefeningen mee om de vaardigheden meer te ontplooien

Tijd

19.00 - 21.30 uur

Locatie

Werkplaats Aandachtig Leven, Swartewei 20, 9217 VP Nijega.

De training is op locatie ingepland maar kan ook zeer goed online met de hele groep worden georganiseerd. 

Een 8-daagse Mindfulness training liever online volgen met de hele groep?  Laat het ons bij Doktersacademie per e-mail weten.

Prijs

€  875,00  inclusief studiemateriaal.   

Een (gedeeltelijke) vergoeding door een aantal zorgverzekeraars is mogelijk. De mindfulness trainingen bij Werkplaats Aandachtig Leven worden gegeven door een gecertificeerd VVM-trainer en is door de VMBN erkend als categorie 1 trainer. Hiermee wordt voldaan aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Sponsoring 

n.v.t.

Accreditatie

ABC1:  16 punten voor het totaal van 8 trainingssessies.

Trainers

Desirée Zwarts,  huisarts te Holwerd en Mindfulness trainer

Linda Schipper,   mindfulness trainer en opleider tot trainers,  eigenaar "Werkplaats Aandachtig Leven, Mindfulness"

De trainers:

Mijn naam is Desirée Zwarts en ik ben inmiddels alweer 22 jaar huisarts. Ik woon op Ameland, waar ik in eerste instantie ook als hidha heb gewerkt. Daarna heb ik achtereenvolgens als hidha in Damwoude en de Westereen gewerkt en sinds 2017 ben ik samen met een collega praktijkhouder van de huisartsenpraktijk in Holwerd. Nadat ik zelf had ervaren door een mindfulness training te volgen, hoe mindfulness je leven kan veranderen, ben ik de opleiding tot mindfulness trainer gaan doen bij Linda Schipper in 2018. Dit om mensen handvatten te kunnen geven om anders te leven, voordat de depressie of de burn-out ‘aan de deur klopt’. In mijn spreekkamer zag ik zoveel mensen met verschillende (lichamelijke) klachten, die geregeerd werden door de waan van de dag en waar je, als huisarts, de depressie of de burn-out al van ver zag aankomen.

Mijn naam is Linda Schipper. Na mijn Pedagogische Academie opleiding ben ik theologie gaan studeren, en heb ik eerst als predikant en daarna als geestelijk verzorger in de ouderenzorg gewerkt. Na zelf een mindfulness training te hebben gedaan, ben ik de opleiding tot mindfulness trainer gaan volgen. Ik geef nu zo’n 12 jaar mindfulness trainingen, en ik leid sinds 5 jaar mindfulness trainers op. De opleiding, die ik verzorg is erkend door de Vereniging voor Mindfulness, zodat de door ons opgeleide trainers vergoed kunnen worden door zorgverzekeraars. Op dit moment ben ik me aan het specialiseren in Trauma-Sensitieve Mindfulness.

Programma

19.00 - 21.30 uur

23 maart 2022,  30 maart 2022, 6 april 2022, 13 april 2022, 20 april 2022, 27 april 2022,  4 mei 2022 en 11 mei 2022

 

 Wat wij als trainers ook bij de training vinden, horen is een stiltedag. Dit is een dag van 10.00 tot 16.00 waarbij je als cursist niet hoeft te praten, maar waarbij alle verschillende meditaties voorbij komen. Deze dag is meestal na de zesde bijeenkomst en zal in het weekend plaats vinden. Zomaar een dag van stilte voor jou! Om bij te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Jezelf de rust gunnen, die je nodig hebt om bij te tanken.  Deze "stiltedag" wordt samen met de deelnemers ingepland.

 

 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht