Stoppen met Roken Basiscursus 

Deze cursus dient u als POH/PVK/HA eenmalig te volgens als u intensieve begeleiding geeft aan patiënten die stoppen met roken. 
Inleiding en inhoud

Stoppen met roken, hoe stimuleer je gedragsverandering?? Spreek jij  patiënten aan op hun rookgedrag, ook al komen ze voor een ander probleem? Help je patiënten te starten met stoppen?

In de huisartsenpraktijk kan belangrijke gezondheidswinst worden behaald door rokers aan te sporen te stoppen met roken. Deze cursus geeft richtlijnen om hen op een effectieve manier te adviseren en te begeleiden.  Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp.

Het onderwerp vraagt om actieve deelname. De deelnemers werken zowel plenair als in kleine groepen. Aan de hand van filmfragmenten wordt er geoefend met motiverende gespreksvoering. Met andere praktijkmedewerkers wordt gekeken naar de benodigde randvoorwaarden en werkafspraken in de praktijk.

Details
 

Doelgroep

Praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige, huisarts

Locatie

Kantoor Dokterszorg,  K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Datum en tijd

28 oktober 2022 van 9.30 - 16.30 uur (met vooraf een e-learning van één uur) inclusief een lunch

Prijs

€  290,00   POH - (KZF leden krijgen deze cursus eenmalig volledig vergoed)

N.B. Op de factuur staat nog het volledige bedrag, na controle door de administratie wordt deze voor KZF leden op  €  00,00 gezet.

Sponsoring 

n.v.t. 

Accreditatie

ABC1: 6 punten, V&VN: 6 punten, NVvPO: 6 punten, Kabiz: doktersassistenten 6 punten, Kabiz: stoppen met roken coaches 6 punten

Docent

Trimbos-Instituut / Ilonka Brugemann

Doelstelling

Wat leer je?

  • De achtergronden van tabaksverslaving
  • Gedragsverandering
  • Aspecten van motivatie en motiveren
  • Technieken van motiverende gespreksvoering
  • Implementatie en praktijkorganisatie: welke keuzes moeten worden gemaakt?
Programma

Vooraf

De training wordt voorafgegaan door een e-learning van 1 uur. Deze e-learning gaat onder andere in op (contra-) indicaties voor medicamenteuze ondersteuning, het onderscheid tussen meeroken en derdehands rook, het beleid bij stoppen met roken tijdens zwangerschap en borstvoeding en de effecten van de e-sigaret. U ontvangt van Doktersacademie een link voor deze e-learning.

Vooraf

Eigen casuïstiek kun je van tevoren opsturen naar info@doktersacademie.nl

  
Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.   Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voorafgaand aan de cursus brengen wij 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen wij u de volledige cursusprijs in rekening.

Overzicht