Workshop Positieve Gezondheid voor de doktersassistente. Deel 1

Inleiding en inhoud

Als doktersassistent heb je een belangrijke rol bij het werken vanuit Positieve Gezondheid. Je bent vaak de eerste contactpersoon voor een patiënt en kunt veel invloed hebben op de planning van spreekuren. Je kunt er een bijdrage aan leveren dat een patiënt de juiste vorm van ondersteuning krijgt. Maar je zorgt bijvoorbeeld ook dat het spreekuur prettig verloopt omdat de juiste hoeveelheid tijd gereserveerd staat voor de verschillende patiënten.

Doktersassistenten geven vaak aan dat ze een ander soort rol hebben dan degenen die vooral gespreksconsulten hebben met patiënten. Daardoor kan het prettig zijn om met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan vanuit jouw eigen rol. Daar is deze workshop voor opgezet. Hij biedt je de mogelijkheid om nog beter te begrijpen wat het werken vanuit Positieve Gezondheid betekent voor doktersassistenten en geeft je gelegenheid om uit te wisselen met collega’s. En natuurlijk om één of meer concrete stappen te vinden die jouw werk nog waardevoller en leuker maken.

Details

Doelgroep

Doktersassistentes

Datum en tijd

3 oktober 2024 van 15.00 - 18.00 uur.  Voorafgaand aan de workshop,  ontvang je de inlog voor de Visiom leeromgeving  en de toegang tot e-learnings, opdrachten, achtergronden en/of inspiratie behorend bij de training.

Locatie

Kantoor Dokterszorg, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Prijs

€ 160,00

Sponsoring 

geen

Accreditatie

wordt aangevraagd voor 3 accreditatiepunten bij Kabiz - DA

Docent

Een trainster van Visiom:  Ageeth Hodes

Doelstelling
  • Je kunt de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in hun eigen werk vormgeeft.
  • Je hebt gereflecteerd op jouw eigen Positieve Gezondheid en kunt beschrijven wat de opbrengst daarvan is.
  • Je bent je bewust van het belang van goed luisteren en kijken binnen het team en bent bereid een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.

 Na het volgen van deel 1, of heb je reedservaring in het werken met Positieve Gezondheid,  kun je op een later tijdstip deel 2 volgen  (een datum is nog niet bekend, wil jij alvast hiervoor op de wachtlijst, stuur dan een mail naar info@doktersacademie.nl)
Na het volgen van deel 1 of heb je al ervaring in het werken met Positieve Gezondheid, zorgt de tweede workshop voor verdieping in het werken met Positieve Gezondheid binnen jouw eigen rol. Deze workshop is gericht op de doktersassistent die aan de slag gaat met het voeren van gesprekken vanuit Positieve Gezondheid. Je hebt bijvoorbeeld eigen spreekuren en je bent mogelijk Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH). De omvang van deze workshop is 3 uur.

Doelstellingen workshop deel 2: Je kunt een coachend gesprek voeren met behulp van het spinnenweb; Je kunt open vragen stellen in een coachend gesprek; Je kunt de ander helpen om vage en of negatief gestelde doelen te vertalen naar positieve, haalbare stappen.

Programma

14.45 - 15.00 uur

ontvangst met koffie / thee

15.00 - 18.00 uur

worksho Positieve Gezondheid, deel 1. 

 

 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht