Basiscursus Erkend Kwaliteits Consulent

Inleiding en inhoud


De Doktersacademie organiseert, in samenwerking met NHG-nascholing en de LHV Academie, de Basiscursus Erkend Kwaliteits Consulent.

De EKC-basistraining bestaat uit 2 dagen waarin met afwisselende en inspirerende werkvormen diverse aspecten van de functie als 
Erkend Kwaliteits Consulent de revue passeren. 
Allereerst wordt ingegaan op de inventarisatie, de wensen en behoeften van uw toetsgroepleden. Vervolgens krijgt u uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een EKC. U wordt hierbij op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsbeleid en maakt kennis met verschillende onderwijsvormen en gaat er direct praktisch mee aan de slag. Het motiveren van uw eigen groep komt vervolgens aan bod en u werkt aan een verbeteringsplan voor uw eigen praktijk. Na afloop gaat u naar huis met veel nieuwe ideeën over nascholing in een toetsgroep.

Details
 

Doelgroep

Huisarts

Datum en locatie

30 november en 1 december 2021 bij het Hof van de Koning in Heerenveen

Tijd

09.00-17.00 uur

Prijs

€ 550,00

Sponsoring 

-

Accreditatie

Aangevraagd voor 13 punten

Docent

Aangeleverd door de LHV

 

Doelstelling

De inhoud van deze training wordt geleverd door het NHG en zorgt dat de Erkend Kwaliteits Consulent onderstaande taken op de juiste wijze kan uitvoeren:

  • Het coördineren van nascholing binnen Hagro-toetsgroep of een ander samenwerkingsverband.
  • Het coördineren van FTO-bijeenkomsten.
  • Het coördineren en bewaken van de implementatie van afspraken binnen de groep en de evaluatie van de resultaten.
  • Intermediair zijn tussen huisartsengroep en WDH (dat wil zeggen: de wensen van de groep m.b.t. deskundigheidsbevordering kenbaar maken bij de WDH en de plannen van de WDH kenbaar maken in de groep).
  • U ziet toe op de kwaliteit van nascholing in huisartsgroepen en vormt hiermee een soort garantie, waardoor de bijeenkomst q.q. geaccrediteerd is. 
Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht