Basistraining Leefstijlcoaching

Inleiding en inhoud

Mensen vinden het lastig om keuzes te maken. Ze ontwikkelen gewoontes waar ze zelf niet achter staan en voelen onrust, maar vinden het ook lastig om hun gedrag te veranderen. Of überhaupt te weten wat ze willen met hun dag. Bij dit soort dingen ondersteun je met behulp van leefstijlcoaching. Je helpt mensen zo zelfredzaam te worden en meer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen.

In deze tweedaagse basistraining krijg je van een leefstijlcoach met jarenlange ervaring een compacte en bruikbare basis mee. Je leert hoe je leefstijlcoaching kunt inzetten, hoe je een gezonde leefstijl eenvoudig maakt én je krijgt een doeltreffende manier van coachen mee.

De pragmatische aanpak sluit aan bij onder meer positieve psychologie, Positieve Gezondheid, verschillende coachingsmethodieken en het Triademodel van Poiesz. De gesprekstechnieken worden gekoppeld aan bondige, wetenschappelijke informatie over leefstijl: wat zijn eigenlijk de meest effectieve dingen om te doen op het gebied van voeding, bewegen, slaap en ontspanning?

De training omvat theorie, reflectie op de eigen aanpak, oefening in gespreksvoering en het implementeren van het geleerde in de eigen praktijk. 

Eigen casuïstiek:  we vragen je alvast  te nadenken over een casus die je wil gebruiken in de training: iemand die zijn/haar leefstijl moest verbeteren, maar wat (nog) niet helemaal is gelukt. Vragen voor jou als deelnemer om te beantwoorden/noteren: waarom vond je de leefstijlverbetering nodig, wat heb je gedaan en wat was het effect

Details
 

Doelgroep

Praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige (voor POH/PVK werkzaam in de keten, is het een dringend advies om deze training te volgen, voor de huisarts is het aanbevolen).

Datum en tijd

Tweedaagse training op: 
dinsdag 26 september en 10 oktober 2023
maandag 30 oktober en 13 november 2023
woensdag 29 november en 13 december 2023

Locatie

kantoor Dokterszorg, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Prijs

€ 390,00

Voormalig Catena en Dokterscoop deelnemers ontvangen een factuur voor bovengenoemd bedrag.

(voormalig) Ketenzorg Friesland deelnemers:  deelname is gratis.

N.B. (voormalig) KZF deelnemers: op de factuur staat nog het bedrag van € 390,00. Na controle wordt de factuur op € 00,00 gezet.

Sponsoring 

niet van toepassing

Accreditatie

Accreditatie is verleend door V&V Register Zorgprofessionals (12 punten)'V&VN (11,5 punten), VSR (12 punten), NVvPO (12 punten), Registerplein (11,5 punten)

Docent

Visiom trainer: Isabelle Blaes, BLCN gecertificeerd leefstijlcoach en trainer Positieve Gezondheid.

Doelstelling
  • Deelnemers kunnen goed uitleggen wat het doel van leefstijlcoaching is en hoe het ingezet kan worden;
  • Deelnemers hebben gereflecteerd op hun eigen leefstijl en zijn gemotiveerd om een voorbeeld te zijn als het gaat om goed voor jezelf zorgen en blijven leren;
  • Deelnemers kunnen snel tot de kern komen bij een zorgvrager en zijn motivatie versterken;
  • Deelnemers kunnen adviezen over leefstijl geven, die het voor een zorgvrager eenvoudiger maken om zijn gewoontes te verbeteren;
  • Deelnemers beseffen in welke mate ze zaken invullen voor een ander (dan wel echt luisteren en verhelderen wat de ander bedoelt);
  • Deelnemers kunnen een (vervolg)gesprek effectief starten, met aandacht voor inhoud én relatie;
  • Deelnemers kunnen de ander helpen om concrete verbeterstappen te vinden en te gaan uitvoeren;
  • Deelnemers hebben hun groei mindset versterkt en/of meer plezier in hun gesprekken gekregen;
  • Deelnemers kunnen beschrijven hoe ze leefstijlcoaching in hun eigen werk willen integreren en wat daarvoor nodig zou zijn.
Programma 
 voorafgaand aan de 1e trainingsdag maak je een e-learning (duur circa 25 minuten). De inlogcodes ontvang je per e-mail circa 2-3 weken van tevoren.

 9.30 uur

start training

12.30 uur

lunch

13.00 uur

vervolg van de training

16.30 uur

afsluiting

 

 

Schrijf u direct in

Er is geen toets, wel een aanwezigheidsplicht voor beide dagen voor het ontvangen van het deelnamecertificaat en eventuele accreditatiepunten.

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voorafgaand aan de cursus brengen wij 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen wij u de volledige cursusprijs in rekening.

Overzicht