De rol van de POH bij de begeleiding van COPD patiënten

Inleiding en inhoud

Veel patiënten met COPD verwachten dat jaarlijks de longfunctie wordt bepaald. Maar volgens de NHG-Standaarden is dat helemaal niet nodig.

In de nieuwe COPD-Standaard (2021) is zelfs een grote rol weggelegd voor voorlichting en niet-medicamenteuze behandeling. Adaptatie en het kijken wat de patiënt met COPD nog wel kan is heel belangrijk. Dit vraagt een bepaalde rol van de POH die in de meeste gevallen de begeleiding van de patiënt op zich neemt.
Tijdens deze workshop leer je hoe je een ander gesprek kan voeren, waarbij het accent niet op ziekte ligt, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenis geeft. We kijken  naar onze eigen gedachten: ‘deze patiënt moet stoppen met roken, meer bewegen, inhalatie medicatie nemen, etc.’  Maar wat wil de patiënt zelf?  Waar wordt de patiënt nu echt blij van?  En kun je dat inzetten, verbeteren?

Details
 

Doelgroep

praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige

Datum en tijd

26 juni 2023  van 15.30 -17.30 uur

Locatie

Kantoor Dokterszorg,  K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Prijs

€ 80,00 voor voormalig Catena en Dokterscoop medewerkers

€ 56,00 voor (voormalig) KZF leden

Let op: op de factuur staat nog het bedrag van € 80,00. Na controle door de administratie wordt voor KZF leden de korting toegepast,  de definitieve factuur wordt dan

 € 56,00 .  

Sponsoring 

geen

Accreditatie

wordt aangevraagd bij NVvPO en V&VN

Docent

Marjan Veltman, Astma/COPD consulent, lid kwaliteitsteam Ketenzorg Friesland

Doelstelling

In deze workshop leer je hoe je de patiënt met COPD met zijn klachten en beperkingen, maar met de nadruk op zijn/haar mogelijkheden, letterlijk en figuurlijk in beweging kunt krijgen. Zo kan je bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor de patiënt.

Heb je een casus die je wilt inbrengen?  Of heb je specifieke vragen? Laat het ons van tevoren alvast weten!  Stuur een mail naar info@doktersacademie.nl

Programma

15.15 uur

ontvangst met koffie/thee

15.30 uur

aanvang scholing

17.30 uur

einde scholing

Schrijf u direct in

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht