Erfelijke diabetes in de huisartsenpraktijk via e-learning

Inleiding en inhoud

In uw huisartsenpraktijk behandelt u veel patiënten met diabetes mellitus (DM). Soms zijn de patiënten al lang onder behandeling, soms komen ze voor het eerst met klachten en is het aan u om de diagnose te stellen. In de meeste gevallen van diabetes gaat het om DM type 1 en type 2. Vormen van diabetes die minder vaak voorkomen zijn monogene vormen: MODY (Maturity Onset Diabetes of the Young) en LADA (langzaam progressieve auto-immuun diabetes), een variant van DM1.
MODY is een autosomaal dominant overervende vorm van diabetes en er zijn meer dan 10 verschillende soorten bekend.
In ongeveer 90% van deze gevallen hebben patiënten eerst de diagnose DM1 of DM2 gekregen. Ook bij LADA (langzaam progressieve autoimmuun diabetes, een variant van DM1) is de diagnose niet altijd meteen duidelijk; dit kan worden verward met DM2.
In deze cursus leert u aan de hand van casuïstiek meer over deze vormen van diabetes, hoe ze te onderscheiden en het belang van het onderscheiden van deze vormen van diabetes.

Details

Doelgroep

Huisarts

Link

Eén werkdag ná isnhrijving ontvangt u een link met behulp waarvan u de e-learning kunt opstarten

Tijd

U volgt deze cursus wanneer het u uitkomt in uw eigen werkomgeving of thius

Prijs

€ 58,00

Sponsoring 

-

Accreditatie

1 punt

Doelstelling

Na afloop van deze cursus kunt u uitleggen wat MODY is, benoemen wat de geschatte prevalentie van MODY is, welke diagnostische en therapeutische middelen u kunt inzetten en wat de gevolgen zijn van het hebben van MODY of LADA.


Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht