ICT bij ketenzorg programma's: hoe gaan we verder

ICT bij ketenzorg programma's: hoe gaan we verder?
Inleiding en inhoud

De wereld om ons heen staat niet stil, op ICT-gebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op: e-Health, Big data, PGO. 
Allemaal termen die veelbelovend klinken, maar is dat ook zo?

ICT-ontwikkelingen huisartsenzorg
Huisartsen worstelen in de praktijk vaak nog met dagelijkse ICT-vraagstukken, zoals problemen met koppelingen, diverse systemen waarop ingelogd moet worden, geen compleet zorgdossier, etc. 

Details

Hoe verder?
Maar willen we ook verder met de ontwikkeling van onze zorgverlening, met name op het gebied van ouderenzorg/Alzheimer, hartfalen/AF en GGZ. Hierbij werken we samen met nieuwe zorgorganisaties. Dit is hard nodig om in de toenemende zorgvraag te kunnen voorzien. En we weten ook dat ons dit zonder goede digitale ondersteuning niet gaat lukken.

Doelgroep

huisarts, verpleegkundig specialist en praktijkonderteuner

Datum en locatie

30 januari 2020, hotel-restaurant Van der Valk te Leeuwarden

Tijd

17.30 - 21.00 uur

Prijs

€ 00,00

Sponsoring 

geen

Accreditatie

is aangevraagd

Docent

De werksessie wordt begeleid door Carin Pipers en Wim Derks van adviesbureau Spyl (www.spyl.nl). Beiden hebben zeer ruime ervaring met ICT in de eerste lijn en zij hebben recentelijk andere regio's met vergelijkbare vraagstukken ondersteund.

Doelstelling 

Vital Health goede keuze?
Tot nu toe zetten we voor de chronische zorgprogramma’s Vital Health in. Maar is Vital Health voor de toekomst ook een goede keuze? Of moeten we een andere ICT-oplossing overwegen?
Over deze vragen wil Ketenzorg Friesland graag met u in gesprek om input te krijgen voor onze ICT en de te nemen vervolgstappen op ICT-gebied

Programma

17.30 - 18.00 uur

ontvangst met soep en broodjes

18.00 uur

start werksessie:


Interactief: Een mooie kans om met andere professionals en het management van Ketenzorg Friesland in gesprek te gaan over de behoeften en de verdere inzet van ICT. Welke weg slaan we in met ons huidige KIS dan wel een nieuw KIS?


Informatief: Overzicht van ICT-ontwikkelingen en de consequenties voor de eerstelijnszorg, met name voor de multidisciplinaire (integrale) ketenzorg voor de chronische patiënten.


Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht