IMIS

Inleiding en inhoud

Deze scholing bestaat uit een e-learning die u van tevoren maakt en een fysieke scholingsbijeenkomst op locatie Kantoor Dokterszorg te Heerenveen.

E-learning. De e-learning  (duur circa 60 minuten)  bestaat uit 5 hoofstukken. Inleiding: belang van inhalatie-instructie, wat is nodig om patiënten goed te kunnen ondersteunen. De ziektebeelden Astma en COPD: korte behandeling van ziektebeeld, diagnose, klachten en (niet) -medicamenteuze behandeling Inhalatietechnologie Inhalatiemedicatie. De ideale instructie en gebruik incheckdial. Na afloop van de e-learning maakt u een toets. De antwoorden worden naar de trainer gestuurd.

 Tijdens de scholing behandelt de docent de toetsvragen en hiaten in de kennis. Ook wordt geoefend met het geven van inhalatie-instructie met behulp van demo-inhalatoren. Om dit te kunnen doen vragen  we je een aantal demo-inhalatoren mee te nemen. Kies hierbij vooral de devices waar je vragen over hebt of waar je mee wilt oefenen.   

Details
 

Doelgroep

Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige

Datum

3 oktober  2022, of 9 november 2022

Tijd

Locatie

19.15 - 21.00 uur

Kantoor Dokterszorg, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Prijs

KZF leden €  0,00

Niet KZF leden:   € 18,50

NB Op de factuur staat nog het bedrag van € 18,50.    Na controle of u bent aangesloten bij KZF, wordt het bedrag aangepast op  € 00,00 

Sponsoring 

GSK sponsoring d.d. 3-10-2022;  Astrazeneca sponsoring d.d. 9-11-2022

Accreditatie

3 punten voor:  ABC-1, NVvPO, V&VN en Register Zorgprofessionals

Docent

een ervaren docente van IMIS

Doelstelling

Patiënten met longziekten gebruiken bijna allemaal medicatie die per inhalatie wordt gebruikt. Voor een optimaal effect van de medicatie is het belangrijk dat de patiënt de juiste inhalatietechniek gebruikt. Veel patiënten maken fouten waardoor de medicatie niet optimaal werkt.
In deze training leert u een goede instructie geven. U leert hoe u de kennis goed kunt overbrengen en u leert zelf de juiste inhalatietechniek. Deze scholing is daarom een must voor iedereen die patiënten met longziekten begeleidt.

1) Inleiding, hierin wordt het belang van inhalatie-instructie uitgelegd, hoe is de huidige praktijk en wat is er nodig om de patiënten beter te ondersteunen met hun
inhalatiemedicatie.
2) De ziektebeelden astma en COPD, kort worden de ziektebeelden behandeld, de diagnose, de klachten en de (niet)-medicamenteuze behandeling
3) De inhalatietechnologie, in dit hoofdstuk worden een aantal basistechnieken behandeld van de verschillende soorten inhalatoren. Daarnaast de inhalatietechniek zelf, bijvoorbeeld waarom goed uitademen voor het inhaleren en de verschillende voorzetkamers.
4) De verschillende soorten inhalatiemedicatie.
5) De praktijk, waarom is het inhaleren van een inhalatiemedicijn zo lastig en wat is de ideale instructie. In dit hoofdstuk wordt de ideale instructie voorgedaan en ook de incheckdial behandeld. Ook om dit online met de patiënt te gaan doen.

Programma

E-learning

U ontvangt van ons de inlogcode voor deze e-learning.

 

Graag uiterlijk één week tevoren de e-learning volgen en bijbehorende toetsvragen maken. De toetsvragen worden verstuurd naar de IMIS trainer. De trainer behandelt de uitkomsten en hiaten in de kennis tijdens de scholing.

Scholing

19.00 - 19.15 uur ontvangst met koffie/thee

 

19.15 - 21.00 uur scholing

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht