IMIS

Inleiding en inhoud

Deze scholing bestaat uit een e-learning en een (Digi-Klas) scholing.

E-learning. De e-learning (duur 40 minuten) en bestaat uit 5 hoofstukken. Inleiding: belang van inhalatie-instructie, wat is nodig om patiënten goed te kunnen ondersteunen. De ziektebeelden Astma en COPD: korte behandeling van ziektebeeld, diagnose, klachten en (niet) -medicamenteuze behandeling Inhalatietechnologie Inhalatiemedicatie. De ideale instructie en gebruik incheckdial. Na afloop van de e-learning maakt u een toets. De antwoorden worden naar de trainer gestuurd.

Digi-Klas (1,5 uur). Deze scholing is op 7 juni te volgen als Digi-Klas. U kunt zich aanmelden om deze scholing klassikaal bij ons op kantoor te volgen waarbij ook de docent aanwezig is. Of u kunt zich aanmelden om dezelfde scholing tegelijkertijd te volgen als webinar (digitaal vanuit huis). 

 Tijdens de scholing behandelt de docent de toetsvragen en hiaten in de kennis. Ook wordt geoefend met inhalotoren en de incheckdial. Wij verzoeken uw eigen inhalator-discus mee te nemen.

Details
 

Doelgroep

Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige

Datum

7 juni 2021  Digi-Klas   en  12 oktober 2021 Klassikaal

Tijd

19.15 - 20.45 uur

Prijs

€ 55,00  

KZF deelnemers ontvangen 30% korting op het inschrijfgeld. 

NB Op de factuur staat nog het bedrag van € 55,00.    Na controle of u bent aangesloten bij KZF, wordt dit bedrag aangepast. 

Sponsoring 

Chiesi

Accreditatie

3 punten voor:  ABC-1, NVvPO, V&VN en Register Zorgprofessionals

Docent

Irma Zwartjens

Doelstelling

Patiënten met longziekten gebruiken bijna allemaal medicatie die per inhalatie wordt gebruikt. Voor een optimaal effect van de medicatie is het belangrijk dat de patiënt de juiste inhalatietechniek gebruikt. Veel patiënten maken fouten waardoor de medicatie niet optimaal werkt.
In deze training leert u een goede instructie geven. U leert hoe u de kennis goed kunt overbrengen en u leert zelf de juiste inhalatietechniek. Deze scholing is daarom een must voor iedereen die patiënten met longziekten begeleidt.

1) Inleiding, hierin wordt het belang van inhalatie-instructie uitgelegd, hoe is de huidige praktijk en wat is er nodig om de patiënten beter te ondersteunen met hun
inhalatiemedicatie.
2) De ziektebeelden astma en COPD, kort worden de ziektebeelden behandeld, de diagnose, de klachten en de (niet)-medicamenteuze behandeling
3) De inhalatietechnologie, in dit hoofdstuk worden een aantal basistechnieken behandeld van de verschillende soorten inhalatoren. Daarnaast de inhalatietechniek zelf, bijvoorbeeld waarom goed uitademen voor het inhaleren en de verschillende voorzetkamers.
4) De verschillende soorten inhalatiemedicatie.
5) De praktijk, waarom is het inhaleren van een inhalatiemedicijn zo lastig en wat is de ideale instructie. In dit hoofdstuk wordt de ideale instructie voorgedaan en ook de incheckdial behandeld.

Programma

E-learning

U ontvangt van ons de inlogcode voor deze e-learning.

 

Uiterlijk één week tevoren de e-learning volgen en bijbehorende toetsvragen maken. De toetsvragen worden verstuurd naar de IMIS trainer. Zij behandelt de uitkomsten en hiaten in de kennis tijdens de scholing.

Klassikaal

Op de scholingsdatum vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op ons Kantoor Dokterszorg, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen.  Uiteraard hanteren wij de Corona maatregelen. 

Webinar / digitaal

Enkele dagen voor de scholingsdatum ontvangt u de inlogcodes om deze scholing digitaal te volgen.

Scholing

19.15 - 20.45 uur

 

 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht