IMIS basis

Inleiding en inhoud

Doktersacademie  Friesland organiseert de basisscholing IMIS. IMIS staat voor Inhalatie-Medicatie-Instructie-School en heeft als doel de instructie voor inhalatiemedicatie te optimaliseren.

Een belangrijk onderdeel is het op één lijn krijgen van de inhalatie-instructies. Waar de patiënt zijn/haar instructies ook krijgt, de uitleg moet altijd hetzelfde zijn. Dit verbetert het begrip en daarmee de inhalatie van de patiënt. In de praktijk blijkt dat door verschillende instructies voor hetzelfde medicament/toedieningsvorm er verwarring ontstaat voor de patiënt.

Eenduidigheid wordt gewaarborgd door het aanbieden van inhalatieprotocollen die voor elk medicament en elke inhalator zijn opgemaakt. Deze protocollen worden jaarlijks geüpdate naar de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen. Bovendien worden ze wetenschappelijk getoetst door de Rijksuniversiteit Groningen.

De training bevat een theoretisch en praktisch deel. In deze training wordt in elk geval aandacht besteed aan de bouw van de luchtwegen, ziektebeelden astma/COPD, behandeling en inhalatie instructie en controle. U ontvangt aan het einde van de training toegang tot alle digitale protocollen en patiënten informatie. 

Details

Doelgroep

Praktijkondersteuner, doktersassistente, apothekersassistente en huisarts

Datum en locatie

1 oktober 2020

Stafkantoor Dokterszorg Friesland

Tijd

van 17.30 – 20.45 uur

Prijs

€ 130,00      KZF-leden ontvangen 30% korting op de cursuskosten

Sponsoring 

nee

Accreditatie

3 punten 

Docent

Irma Zwartjens, IMIS instructeur,  praktijkondersteuner


Programma

17.30 –  18.00 uur      

Ontvangst met een eenvoudige, warme maaltijd

18.00 –  19.15 uur

Theoretische deel, praktische deel 1

19.15 –  19.30 uur   

Pauze

19.30 –  20.45 uur

Praktische deel 2Schrijf u direct in

Bij annulering tussen 4 en 2 weken voorafgaand aan de cursus brengen we u 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen we u de volledige cursusprijs in rekening. Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.  

Overzicht