Kick off Regionale Transmurale Afspraak Hartfalen

Inleiding en inhoud

In Friesland is een Regionale Transmurale Afspraak Hartfalen door de cardiologen van de vijf ziekenhuizen en de huisartsen ontwikkeld. De inhoud hiervan wordt in 2024 geïmplementeerd. 
De verwachting is dat het aantal patiënten met hartfalen in de komende jaren sterk zal toenemen door de oplopende vergrijzing. Duidelijke werkafspraken tussen zorgverleners onderling worden daarom steeds belangrijker! 
Het doel van de Regionale Transmurale Afspraak is om de organisatie rondom patiënten met hartfalen te verbeteren. Dit in overeenstemming met de Landelijke Transmurale Afspraken. Uitgangspunt hierbij is dat het verwijzen en terugverwijzen van patiënten met hartfalen volgens vastomlijnde afspraken plaats gaat vinden, vanaf de eerste verwijzing tot en met de palliatieve fase. Dit alles zal leiden tot betere zorg voor patiënten. 
Deze kick-off is bedoeld voor alle zorgverleners die direct te maken hebben met hartfalen.

De bijeenkomst van 14 december 2023 zit vol. In het eerste kwartaal van 2024 organiseren wij deze bijeenkomst opnieuw. Er worden dan vijf regionale bijeenkomsten georganiseerd. 
Informatie over de regionale bijeenkomsten volgt zodra de organisatie hiervan rond is. 

Details
 

Doelgroep

Cardiologen, Huisartsen, Arts-assistenten, Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants, Hartfalenverpleegkundigen, Praktijkondersteuners-S, Wijkverpleegkundigen

Datum en locatie

14 december 2023 bij Van der Valk Wolvega

Tijd

18.00 uur inloop met buffet. Om 19.00 begint de avond en rond 21.30 uur is het afgelopen

Prijs

Gratis

Sponsoring 

Sponsoring door AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Novartis

Accreditatie

2 accreditatiepunten toegekend voor: NVvPO, V&VN, V&VN VPS, ABAN cluster 1

Doelstelling

Het kennismaken met de Regionale Transmurale Afspraak Hartfalen. 

Ook kunt u na deze scholing het hartfalen van uw patiënt eerder vaststellen en bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Programma

18.00 uur

Inloop  met eenvoudige maaltijd

19.00 uur

Plenaire opening. Waarom een Regionale Transmurale Afspraak Hartfalen? -  door Jeanine Zwartsenburg, Huisarts Regio Tjongerscoop

19.15 uur

Friesland wordt NVVC-Connect regio, wat betekent dat? - door Anja de Bruin, programmaleider Impuls Hartzorg, NVVC Connect

19.30 uur

Voor de (huis)artsen, VS'n en PA's - Scholing RTA Hartfalen Friesland door Carlos da Fonseca, Cardioloog Medisch Centrum Leeuwarden

 

Voor de POH's en verpleegkundigen - Scholing Vroegdiagnostiek en de rol van de POH door Esther de Braal

21.00 uur

Vervolg en afsluiting door Jeanine Zwartsenburg, Huisarts Regio Tjongerscoop

Schrijf u zo snel mogelijk in

 

Hebt u al een account bij de Doktersacademie? Dan kunt u zich direct inschrijven door hieronder op het evenement te gaan staan.

Hebt u nog geen account? Vraagt u dit dan direct aan via onze website. U ziet aan de linkerkant het vakje "registeren" staan. Als u dit aanklikt en uw gegevens invult, ontvangt u snel daarna een link van ons waarmee u bij ons kunt inloggen en daarna kunt u zich aanmelden.

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

 

Overzicht