LEAN werken

Lean werken helpt je te richten op hoofdzaken in jouw praktijkvoering: wat voegt écht waarde toe? Het gaat om procesverbetering als normaal onderdeel van het werk, waarbij elke medewerker verantwoordelijk is voor het eigen handelen. Gevolg? Meer uitdaging, plezier en productiviteit.
Inleiding en inhoud

Lean werken richt zich op waarde toevoegende activiteiten en het reduceren van alle overige activiteiten.  Deze scholing bied je de kans met een andere bril naar jouw eigen werk te kijken.
Dit doen we aan de hand van een simulatiespel. Hierin komen de principes van Lean werken aan de orde en door mee te doen aan het simulatiespel merk je de waarde die dit kan hebben voor je eigen praktijkvoering: het eenvoudiger en plezieriger organiseren van je werk!

Lean werken gaat uit van de bestaande situatie waarin het goede behouden wordt en niet van het principe 'alles moet anders'. Lees ook het artikel Tijd besparen met Lean: Efficiënt werken is plezierig.
In de LHV-podcast aflevering ‘Zo wil ik dokteren' hoor je van huisarts en lean-expert Ulrich Schultz, huisarts Nathalie Vorwald en huisarts John Oosterink meer over het werken met lean. Wat levert het op? Hoe pas je het toe?

Details

Doelgroep

Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige, doktersassistenten, praktijkmanager

Datum en tijd

26 juni 2024 of 9 oktober 2024 van 17.30 - 21.30 uur,  vanaf 17.00 uur staat er een een eenvoudige warme maaltijd voor u klaar

Locatie

kantoor Dokterszorg, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER Heerenveen

Prijs

€ 150,00

Sponsoring 

n.v.t. 

Accreditatie

ABC-1, KABIZ, NVvPO:  4 accreditatiepunten

Docent

Een ervaren docent van de LHV Academie

Doelstelling
  • Processen in de huisartsenpraktijk optimaal inrichten
  • Praktijkvoering effectief en kwalitatief hoogstaand maken
Programma

17.30 uur

Inleiding Lean werken en verspilling

 Eenvoudige warme maaltijd

 

Vervolg training met simulatiespel

 

Nabespreking

21.30 uur

Afsluiting

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht