Omgaan met psychiatrische stoornissen in de 1e lijns en Spoedzorg

Inleiding en inhoud

In de eerstelijnszorg kunnen doktersassistenten te maken krijgen met zorgvragers met psychiatrische problemen.

Deze cursus biedt zorgverleners kennis over veel voorkomende psychiatrische stoornissen, en handvatten om de juiste zorg te kunnen verlenen.

Inhoud
Deze cursus start na een korte introductie met een inleiding in psychiatrische stoornissen. Vervolgens volgt de theorie onderverdeeld in vijf vormen van psychiatrische stoornissen:
Stemmingsstoornis, Persoonlijkheidsstoornis, Psychotische stoornis, Angststoornis, Verslaving. De theorie wordt ondersteund met casusvoorbeelden, illustraties en mindmaps. De ‘Tot slot’ bevat leestips voor als je meer wilt weten. Een optioneel onderdeel is de ‘Pick & Mix’: een menukaart van werkvormen die gecombineerd kunnen worden met de e-learning.

De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansingen.

Details
 

Doelgroep

De Doktersassistent die in haar werk te maken krijgt met zorgvragen gerelateerd aan een psychiatrische stoornis of verslaving

Wanneer

U volgt deze cursus waar en wanneer het u uitkomt

Prijs

€ 27,50

Accreditatie

De doorlooptijd is ongeveer 1 uur. Geaccrediteerd bij KABIZ.

Doelstelling

Na het doorlopen heeft u kennis van de verschillende vormen van een psychiatrische stoornis, de symptomen van een psychiatrische stoornis en de do’s en don’ts bij een zorgvrager met een psychiatrische stoornis.

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht