SOH Vaardigheden Carrousel (hercertificering)

Inleiding en inhoud

Een SOH moet iedere 2 jaar 6 punten halen om het behaalde SOH diploma te verlengen. 2 van deze punten worden behaald met het volgen van de (verplichte) Basismodule. Daarnaast kan de SOH kiezen tussen meerdere scholingen van 4 punten. Op deze manier kan de professionele ontwikkeling aangestuurd worden op persoonlijke interesses en leervoorkeuren. Na afronding van deze scholing heeft u 4 punten voor uw herregistratie behaald.

Vaardigheden blijven belangrijk onderdeel van je werk als SOH-er. Tijdens deze training bespreken we de relevante ontwikkelingen rondom de vaardigheden en gaan we vooral weer praktisch aan de slag. Zo ga je in deze module ga je aan de slag met vernieuwde theorie over de SOH-vaardigheden en ben je praktisch bezig met het uitvoeren van de vaardigheden.

In ieder vakgebied bestaan er voortschrijdende inzichten, worden er nieuwe diagnostische en behandelmethoden ontwikkeld. In deze hercertificering wordt kennis opgefrist van de volgende SOH-vaardigheden

  • Enkelonderzoek (Ottawa Ankle rules en schuifladetest) en het aanleggen van drukverband.
  • KNO: otoscopie van het gezonde oor, keelonderzoek, palpatie lymfeklieren, rhinoscopia anterior en neustampon plaatsen.
  • Kleine kwalen: teek verwijderen, tand door de lip, subunguaal hematoom, teenonderzoek en het aanleggen van buddytape. Men gaat praktisch aan de slag met oefenen en krijgt tips&trics mee.
  • Naast de bovenstaande vaardigheden komt het lichamelijk onderzoek van brandwonden, traumatische wonden en bijtwonden aan bod. Ook wordt het gezonde oor behandeld, zodat de SOH bij de ingangsklachten acute keelpijn en
Details
 

Doelgroep

Doktersassistentes die de SOH opleiding met goed gevolg hebben afgerond

Datum en locatie

20 september 2024 op het kantoor van Dokterszorg Friesland in Heerenveen

Tijd

13.00-17.00 uur 

Prijs

€ 340,00

Sponsoring 

-

Accreditatie

4 punten

Docent

Een huisarts en een docent van de SOH

 

Doelstelling
  • De SOH voert lichamelijk onderzoek en bijbehorende vaardigheden uit aan de hand van de vernieuwde theorie.
  • De SOH interpreteert het lichamelijk onderzoek zelfstandig.
  • De SOH werkt met het beoordelingsformulier om gericht feedback te geven aan de groepsgenoten.
Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht