Caspir module 6

Inleiding en inhoud

Iedereen die de Caspir-cursus heeft gedaan en daar een certificaat voor heeft ontvangen, dient zijn of haar kennis actueel te houden door 2 x per 3 jaar een ‘terugkom’-scholing te volgen. Dit is module 6. Deze kunt u via de Doktersacademie volgen, maar u kunt er ook voor kiezen om 1 van die 2 keer de cursus on line te volgen via de CAHAG.

Belangrijk onderdeel van deze scholing is dat u of uw duopartner een presentatie houdt van een casus. Deze casus kunt u van tevoren inleveren bij de Doktersacademie of zélf een USB stick meenemen naar de scholing. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er ongeveer 8 casussen die worden besproken en van commentaar worden voorzien door de longarts, kaderhuisarts en longfunctieanalist.

Meer informatie over uw casus vindt u onderaan deze pagina het kopje "huiswerk". 

Portfolio 

Om gecertificeerd te blijven, dient u ook eens in de drie jaar een portfolio in te leveren.

Voor het inleveren van een portfolio vindt u meer informatie op de pagina Caspir portfolio.

Caspir-online

De CAHAG biedt de mogelijkheid aan om één van de twee herhalingscursussen online te volgen via Caspir on-line. In plaats van de avond bijeenkomst, kunt u dan maandelijks een casus insturen en beoordelen. U doet dit dan gedurende een jaar elke kalendermaand (dus 12 x). Na afloop voldoet u dan aan dezelfde criteria als na afloop van een fysieke bijeenkomst.

Accreditatie

Deze module 6 is geaccrediteerd voor 3 nascholingspunten door de CAHAG.

Huiswerk

Deelnemers aan de module 6 dienen een korte presentatie met een casus voor te bereiden. Deze casus presenteren alle deelnemers aan elkaar en aan de aanwezige kaderhuisarts, longarts en longfunctie-analist.

Documenten CAHAG t.b.v. van de voorbereiding op de module 6 bijeenkomst

Format PowerPoint presentatie

Instructie Spirometrie verwerken in PowerPoint

Voorbeeld van aan te leveren spiro voor module 6

Details
 

Doelgroep

Huisartsen en POH's.

Datum en Locatie

Deze scholing vindt plaats op 2 oktober 2024
Locatie is het Stafkantoor van Dokterszorg in Heerenveen.

Tijd

17.45 uur - ca. 21.30 uur

Prijs

€ 0,- aangeboden door Ketenzorg Friesland (KZF) voor de bij KZF aangesloten deelnemers

NB: Bij annulering tot 4 weken voorafgaand aan de cursus betaalt u geen annuleringskosten. Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voorafgaand  aan de cursus brengen we u 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen we u de volledige cursusprijs in rekening. De kosten zijn € 110,00 voor huisartsen en € 87,50 voor praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

Let op: voormalig Catena en Dokterscoop praktijken krijgen de cursus niet vergoed en dienen wél zelf de factuur te betalen.

Sponsoring 

Astra Zeneca

Accreditatie

3 punten

Docenten

Kaderhuisarts Frederik van Gemert en Longfunctie-analist Loes Fokkema.

Jolanda Kuijvenhoven is de longarts.

 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaan u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht