Langerhans Thema-avond 2020

Om mee te kunnen doen met de keten DM van Ketenzorg Friesland, is het verplicht om de Langerhans basiscursus te volgen van de DiHag. Als u deze eenmaal heeft gevolgd, is het belangrijk dat u uw kennis up to date houdt. Ketenzorg Friesland biedt u de gelegenheid om kosteloos de Langerhans Thema-avond te volgen. De cursus bestaat uit 1 module, welke op een avond wordt gegeven.
Inleiding en inhoud

Het thema dat centraal staat binnen de Thema-avond 2020 is diabetes en de organen: levert, hart en nieren (wat zijn de consequenties: medicatie, risicostratificatie etc.). Op 10 december 2019 heeft het Zorginstituut vastgesteld dat Flash Glucose Monitoring (FGM) , vergoed moet worden uit het basispakket voor mensen met Diabetes type 1 en 2 met een intensief insulineschema. Tijdens deze Langerhans thema-avond is er ook zeker aandacht voor casuïstiek met betrekking tot FGM.

  • Flash glucose monitoring: de nieuwe manier van glucose meten door middel van een sensor
  • DM2 en nieren
  • Lastige casuïstiek
  • DM2 en leverproblemen
  • Verdere casuïstiek: o.a. corticosteroïd en HAP vragen
  • Discrepantie HbA1c en glucosewaarden
  • DM2 en cardiovasculair
  •  Nieuwe ontwikkelingen: GLT-2 update en GLP1-RA update

Daarnaast kan een deel van de inhoud mede door de vraag van de cursist zelf worden bepaald. Deze inspraak geldt in het traject vooraf door het inbrengen van een eigen casus of vraag, maar ook ter plaatse wordt op verzoeken van de cursisten ingegaan.

Details

Doelgroep

Huisartsen en Praktijkondersteuners

Datum en locatie

2 september (webinar) 2020

Tijd

18.30 – 21.45 uur

Prijs

€ 0,- (voor leden Ketenzorg Friesland)

€ 190,00  (voor niet-deelnemers)

Let op: op uw inschrijfbevestiging staat nog het bedrag van € 190,00. Na controle of u aangesloten  bent bij Ketenzorg Friesland, zetten wij dit op € 0,-.

Sponsoring 

Nee

Accreditatie

4 punten voor huisartsen en praktijkondersteuners (NVvPO en V&VN)

Docent

Bas Houweling of Martin Willink + Mariëlle Wijmenga

Voorbereiding

Insturen Casuïstiek
Insturen eigen casuïstiek is mogelijk door tijdig, tot maximaal een week voor de cursusdatum, via e-mail uw casus in te sturen, met duidelijke vermelding van naam en cursuslocatie.

U kunt hier het casusformulier downloaden

U kunt hier de basis dia downloaden

Programma

18.30 uur

aanvang scholing

21.45 uur

einde scholing


er is 2x tussendoor een korte pauzeAnnulering

Als deelnemer van Ketenzorg Friesland wordt deze scholing u kosteloos aangeboden. Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voorafgaand aan de cursus brengen we u 50% van de cursuskosten in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum brengen we u de volledige cursusprijs in rekening. 

Schrijf u direct in

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Overzicht